Zingeving

Psycholoog Deventer bij zingeving

Begeleiding bij zingevingsvraagstukken

Op sommige momenten merk je dat de zin in je leven ontbreekt of dat je moeite moet doen om deze te vinden. Het kan gaan om de gangbare levensovergangen zoals een relatie beginnen, een kind krijgen of juist niet kunnen krijgen, of het ouder worden; maar ook om onverwachte gebeurtenissen zoals de dood van een naaste, een ongeluk, of het verlies van een fijne baan.

Je vraagt je af wat de betekenis van onbegrijpelijke gebeurtenissen is. Voor sommigen geeft een religie antwoord op levensvragen, maar voor velen is deze bron opgedroogd.

Samen met jou wil ik kijken naar het accepteren van wat onacceptabel lijkt, of naar het vormgeven van datgene wat je liever buiten je leven wilt houden maar waarvan je weet dat je ermee moet leren leven. Dat kan een emotioneel proces zijn; emoties die je liever vermijdt.


Zingeving

Groei en pijn gaan soms samen

Groei en pijn gaan echter soms samen, en het leven geeft je gewenste en niet gewenste ontwikkelingen en uitdagingen. Graag kijk ik hoe je je daarbinnen kunt bewegen om je leven opnieuw in de hand te nemen.

Bovenstaande verhalen zijn slechts een kleine greep uit mijn ervaring. Het geeft een indruk van hoe ik werk. In ons contact kijk ik het liefst naar jou in plaats van naar een etiket uit het diagnoseboek.

Wil je weten hoe ik je kan helpen of heb je een andere vraag, neem dan contact op. Ik help je graag verder! Je bent welkom zoals je bent.

Allard

Neem contact op


psycholoog-deventer Ervaringen van cliënten
Een betrokken, ervaren en professionele psycholoog die mij zeer heeft geholpen met een prettige werkwijze ...
psycholoog deventer Psycholoog Deventer
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 5 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-BPHA-nvaz
psycholoog deventer Psycholoog Deventer
Winterkoning 13
7423 DL Deventer
Top