Trauma’s

Psycholoog Deventer bij trauma's

Therapie bij trauma’s

Veel mensen maken ergens in hun leven een trauma mee. Het kan gaan om natuurgeweld of geweld door mensen aangedaan, eenmalig of langdurend, en per ongeluk of moedwillig.

Bij een eenmalig trauma staat je wereld op zijn kop. Je veiligheid en hoe je over de wereld dacht past ineens niet meer. Je kunt nachtmerries krijgen of levendige beelden over wat er gebeurde. Bovendien kun je te maken krijgen met onbegrip, zowel van je naasten als van hulpverleners.

Heb je een langdurend trauma meegemaakt dan verandert je persoonlijkheid. Meestal wordt je leven beperkter en krijg je diverse angsten.


Trauma

EMDR, bewuster werken, opnieuw creëren

Bij trauma’s wordt vaak EMDR aangeraden, waarbij met behulp van mijn bewegende vinger voor je ogen een helpend proces in gang wordt gezet.

Ik maak daarnaast ook gebruik van het bewuster werken met je bedreigende beelden en gedachten; zeker als je regelmatig in vergelijkbare situaties terecht komt of kan komen.

Het werken aan langdurende trauma’s is afhankelijk van wie je nu geworden bent. Vaak is het een accepteren van jezelf, opnieuw creëren van veiligheid en leren kennen van je invloed op je omgeving. Je verleden krijgt daardoor een plekje in je biografie.

Allard

Neem contact op