Persoonlijkheid

Psycholoog Deventer bij persoonlijkheidsontwikkeling

Therapie bij verandering

Je persoonlijkheid, wie je bent en wat je belangrijk vindt is vaak iets ongrijpbaars. Je merkt er pas wat van als je je regelmatig stoot.

Je belandt iedere keer in ruzies, vindt het moeilijk om een baan of relatie vast te houden, wordt keer op keer verlaten of ontslagen, loopt steeds tegen ‘foute’ vrienden aan of kan geen langdurende vriendschappen vasthouden. Sommigen trekken zich terug of raken verbitterd.

Bijna altijd ontstaat deze levenshouding in je opvoeding. Heeft het je aan liefde, aandacht of veiligheid ontbroken; moest je de idealen van een ander waarmaken; of mocht je niet zijn wie je was? Dit vormt je als kind en je neemt je kinderschild mee je leven in; ook daar waar het niet meer nodig is.

Persoonlijkheid verandering

Persoonlijkheid is veranderbaar

Persoonlijkheid is veranderbaar als je hier bewust aan wilt werken. Dit vraagt moed. Je doet als het ware sommige processen nog eens over; maar nu met behulp van mijn steun en je eigen positieve bekrachtiging.

Je leert te stoppen met jezelf te bekritiseren of op te jagen, of je anders voor te doen dan wie je bent. Dit is net zoals vroeger een proces van vallen en opstaan; waarbij je steeds vaardiger wordt en meer in verbinding met jezelf komt te staan.

Je hebt minder je maskers nodig en wordt echter. Hier kun je in al je verdere levenskeuzes profijt van hebben.

Wil jij ook verandering?
Maak een afspraak. Ik help je graag verder!

Allard

Neem contact op


psycholoog-deventer Ervaringen van cliënten
Een betrokken, ervaren en professionele psycholoog die mij zeer heeft geholpen met een prettige werkwijze ...
psycholoog deventer Psycholoog Deventer
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 5 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-BPHA-nvaz
psycholoog deventer Psycholoog Deventer
Winterkoning 13
7423 DL Deventer
Top