Burnout

Psycholoog Deventer bij burnout

Therapie bij burnout

Je bent opgebrand. Ineens hield het op; en kon je niet meer verder. Vaak heb je een lange strijd gestreden; een strijd om het vol te houden of te voldoen aan de verwachtingen van anderen of jezelf. Maar het doek is gevallen en je bent moe; heel erg moe.

Daar is niet altijd begrip voor. Je werkgever gunt je niet veel tijd of vindt het onzin; of je partner of familie vindt dat je je niet aan moet stellen of je eroverheen moet zetten. Dat lukte misschien lange tijd, maar nu niet meer.

Burnout is langzaam opgebouwd en heeft ook een lange hersteltijd. Je komt er echter altijd bovenop. Als je de boodschap van jouw burnout serieus neemt kom je zelfs veel beter uit een burnout. Je weet waar je grenzen liggen, vindt andere dingen in het leven belangrijker en maakt andere levenskeuzes.


Burnout

Acceptatie en rust nemen

Meestal moet je beter voor jezelf gaan zorgen, en dat is soms een hele leerweg. Het proces begint met accepteren en rust nemen; vaak ook meer genieten van wat je verwaarloosd hebt.

Als de energie langzaam terugkomt begint het leren; waar liggen je grenzen en wat betekent dat praktisch. Meestal is een beter zorgen voor jezelf of assertiviteit voldoende. Een enkele keer kom je erachter dat er ook veranderingen in je werk of bezigheden nodig zijn.

Ik help je in dit proces en met je eventuele keuzes.

Allard

Neem contact op


psycholoog-deventer Ervaringen van cliënten
Een betrokken, ervaren en professionele psycholoog die mij zeer heeft geholpen met een prettige werkwijze ...
psycholoog deventer Psycholoog Deventer
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 5 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-BPHA-nvaz
psycholoog deventer Psycholoog Deventer
Winterkoning 13
7423 DL Deventer
Top